ACTUEEL

Kinderformularium blijft behouden

Kinderartsen en apothekers gaan samenwerken voor behoud van het Kinderformularium, een databank met informatie over verantwoord medicijngebruik bij kinderen. Daarover hebben zij vrijdag afspraken gemaakt met het kenniscentrum NKFK, dat het Kinderformularium heeft ontwikkeld.

Effecten van geneesmiddelen

Sinds de oprichting in 2008 biedt het Kinderformularium artsen informatie over de effecten van geneesmiddelen bij kinderen. Dat is van belang omdat medicijnen vaak alleen zijn getest op volwassenen. Of en in welke dosering een middel ook veilig en werkzaam is bij kinderen, is niet altijd bekend.

Sluiting door geldgebrek

Het Kinderformularium dreigde eerder dit jaar te verdwijnen door geldgebrek. Dat kon worden voorkomen dankzij bijdragen van de zorgverzekeraars en de medisch specialisten. De samenwerking met de apothekersclub KNMP en de kinderartsenvereniging NVK moet leiden tot een structurele oplossing. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

BradyBETTYE

19 januari 2011

Some time before, I did need to buy a building for my business but I didn't have enough cash and could not order anything. Thank heaven my brother suggested to take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> from creditors. Hence, I acted that and was happy with my collateral loan.

Top