ACTUEEL

Johan Legemaate wordt voltijds hoogleraar

KNMG-jurist Johan Legemaate wordt per van 1 september voltijds hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Aart Hendriks, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden en het LUMC, volgt Legemaate op bij de KNMG. Hendriks gaat de functie van coördinator gezondheidsrecht combineren met zijn Leidse hoogleraarschap. Dat meldt Medisch Contact.

KNMG

Legemaate heeft negentien jaar voor de KNMG gewerkt, waarvan negen jaar als coördinator gezondheidsrecht en juridisch adviseur, weet Medisch Contact. Daarnaast was hij bijzonder hoogleraar gezondheidsrecht namens de KNMG aan de VU in Amsterdam.

Nevenfuncties

Aart Hendriks is verder onder meer andere rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank te Rotterdam, lid van de Gezondheidsraad, redacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en van het Nederlands Tijdschrift voor Mensenrechten, medewerker gezondheidsrecht van het Nederlands Juristenblad (NJB), bestuurslid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en lid van de Raad van Toezicht van het Rijnland Ziekenhuis. Als redacteur van het Nederlands Juristenblad (NJB) geeft hij ook regelmatig gezondheidsrechtelijk commentaar op de juridische expertblog van het NRC Handelsblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top