ACTUEEL

3FM voert actie voor kinderen in aidslanden

3FM Serious Request zamelt dit jaar geld in voor kinderen in aidslanden, zoals weeskinderen of kinderen die zelf besmet zijn geraakt met het hiv-virus. In samenwerking met het Rode Kruis gaat 3FM tijdens de jaarlijkse marathonuitzending vanuit het Glazen Huis, dat in december in Eindhoven staat, geld inzamelen voor deze stille ramp.

Aids

Aids doodt jaarlijks twee miljoen mensen en is vooral in Afrika een groot probleem. “Juist de kinderen die achterblijven zijn de stille slachtoffers”, verklaart een woordvoerder van 3FM het goede doel van 2010. “Als gevolg van aids verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor hun eigen kinderen te zorgen, raken kinderen besmet of belanden zij op straat.”

Hulp Rode Kruis

Het Rode Kruis gebruikt het geld voor onder meer scholing, boeken, schooluniformen en schoolgeld om deze kinderen een toekomst te bieden. De hulporganisatie ontfermt zich ook over kinderen die niet worden opgevangen door de plaatselijke gemeenschap en draagt bij in het eerste levensonderhoud zoals eten, drinken en kleding. Het Rode Kruis begeleidt kinderen bovendien in de gezondheidszorg en bij het consequent innemen van medicatie.

Serious Request

Sinds 2004 zet 3FM zich jaarlijks in voor een stille ramp. Eerdere edities van Serious Request, waarbij het publiek tegen betaling succesnummers kan aanvragen, leverden miljoenen op. De opbrengst van de eerste editie ging naar vluchtelingenhulp in Darfur. Daarna volgden succesvolle acties voor kindsoldaten in Congo, slachtoffers van landmijnen, schoon drinkwater, vluchtelingen wereldwijd en de bestrijding van malaria. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top