ACTUEEL

‘Senaat blokkeert invoering landelijk patiëntendossier'

Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid moet voorlopig stoppen met voorbereidingen voor de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Hiertoe zal dinsdag een motie worden aangenomen door de Eerste Kamer. Dat heeft D66-senator Hans Engels dinsdag gezegd.

Wachten op toegezegde wijzigingen

Volgens Engels wil de Eerste Kamer wachten met de behandeling van een wet voor de invoering van het EPD, totdat Klink toegezegde wijzigingen in het voorstel heeft doorgevoerd. Zo heeft de minister beloofd maatregelen te nemen om de privacy van mensen beter te garanderen in het systeem.

EPD

Het EPD is een computersysteem waarmee artsen en andere zorgverleners onder meer informatie kunnen uitwisselen over patiënten en hun medicijngebruik. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Van der Brug

29 juni 2010

Ongetwijfeld zullen er inhoudelijke argumenten zijn om de goedkeuring van het voorstel van minister Klink aan te houden.

Belangrijker vind ik dat de Eerste Kamer gebruikt heeft gemaakt als 'Chambre de réflection'.E.J. van der Brug; Rotterdam

Ton Smit

30 juni 2010

Onjuist nieuws. te makkelijk gekopieerd van het ANP. De D66-senator is niet helderziend genoeg. De stemming is één week verschoven. Er komt een verscherpte motie én een nieuw plenair debat met Klink.

Peter de Doelder

30 juni 2010

Ben benieuwd naar de inhoud van de nieuwe motie.

Top