ACTUEEL

SP hekelt ontsnappingsclausule topsalaris Rode Kruis

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken moet strengere regels opstellen voor salarissen van directeuren van gesubsidieerde goede doelen. De SP wil dat de minister een einde maakt aan ‘ontsnappingsclausules’. Aanleiding is het salaris van Rode Kruis-directeur Cees Breederveld. Dat meldt de Telegraaf.

Salaris Breederveld

Breederveld heeft in 2009 meer dan 200.000 euro verdiend. Daarmee zit hij, met 141.828 euro bruto, boven de zogenoemde DG-norm (directeur-generaal) van 121.000 euro. Dit is mogelijk omdat de DG-norm uitgaat van een 36-urige werkweek, terwijl Breederveld voor 40 uur op de loonlijst staat. Daarnaast kreeg hij 32.581 euro voor sociale lasten en 27.853 euro voor overige vergoedingen en onkosten. Een woordvoerder van het Rode Kruis heeft de Telegraaf laten weten dat het salaris van Breederveld per 1 januari 2011 naar beneden wordt bijgesteld.

Harde normen

Organisaties die subsidie willen ontvangen van Buitenlandse Zaken moeten aan de DG-norm voldoen. De SP vindt de procedures ondoorzichtig. Ewoud Irrgang van de SP stelt: “Hulpgeld is ten slotte niet bedoeld om directeuren een veel te hoog salaris te laten verdienen. De DG-norm moet een harde norm zijn dus zonder allerlei ontsnappingsclausules.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top