ACTUEEL

Personeel beschuldigt ex-directeur Salida van fraude

De directeur en het hoofd boekhouding van crisisopvang Salida in Haaksbergen worden door een groot deel van het personeel beschuldigd van verduistering. Sociale en pensioenpremies zouden niet zijn afgedragen. Salida is op verzoek van (ex-) werknemers failliet verklaard. Een curator doet onderzoek naar de mogelijke fraude. Dat meldt TC Tubantia.

Frauduleus handelen

De (ex-) werknemers hebben nog salaris tegoed. Het gaat om tenminste 30.000 euro. Salida zou daarnaast zorggeld hebben gebruikt voor andere doeleinden dan zorg, schrijft TC Tubantia. Zo zou via de rekening van ‘een pupil’ afgelopen maand voor een miljoen euro aan transacties zijn gepleegd en werd er geld uitgegeven aan projecten in Tenerife en Marbella.

Faillissement

Op woensdag 9 juni stapten zij naar de rechter in Almelo om het faillissement van Salida aan te vragen. Met succes, dezelfde dag is de crisisopvang failliet verklaard. Directeur Eduard Apeldoorn liet eind mei weten Salida uit eigen beweging te verlaten, hij wilde rust hebben na alle commotie rondom niet-betaalde salarissen en onjuiste uitvoering van zorgverlening.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top