ACTUEEL

Cao-overleg VVT strandt opnieuw

Werkgevers- en werknemersorganisaties weten elkaar nog steeds niet te vinden in het cao-overleg voor de VVT. Volgens ActiZ  en BTN stellen de bonden steeds nieuwe eisen voor ze weer aan tafel willen en volgens de vakbonden weigeren de werkgevers een totaalbod te doen.

Actietraject

Onacceptabel, stellen de vakbonden. Ze gaan de werkgevers een ultimatum stellen. Volgens de bonden is een actietraject onvermijdelijk. Wim van der Hoorn, bestuurder van Abvakabo FNV,  zegt in een persbericht: “Werkgevers willen echter persé hun voorwaarden doorduwen. Het is erg teleurstellend dat werkgevers hun medewerkers zo in de kou laten staan.” De werkgevers hebben de indruk dat de bonden een conflict willen forceren, maar weten niet wat de aanleiding is en waar dat conflict over moet gaan. De werkgevers hebben de werknemers uitgenodigd voor een nieuw overleg, maar hier zouden de vakbonden niet op zijn ingegaan.

Strategie vakbonden

ActiZ en BTN zeggen juist een cao aanbod te presenteren met een loonsverbetering gericht op koopkrachtbehoud, een levensfasebudget en een scholingsbudget. ActiZ-voorzitter Han Noten zegt in een interview met Skipr achter de harde opstelling van de bonden een strategisch opzetje te vermoeden om zo ook in andere sectoren scherpe cao’s af te dwingen. Dat ontslaat ActiZ niet van haar werkgeversverplichting. “Er moet gewoon een cao komen”, vindt Noten. “Het is aan ons de taak om een reëel bod te doen en de vakbonden moeten dit reëel beoordelen. Punt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top