ACTUEEL

Banenverlies dreigt bij fabriek Organon na fusie

De fusie van de Amerikaanse farmaciereuzen Schering-Plough en Merck leidt bij de fabriek van dochterbedrijf Organon in Oss zeer waarschijnlijk tot banenverlies. Dat bevestigde een woordvoerster van het fusiebedrijf MSD woensdag naar aanleiding van berichtgeving in diverse media. Ze noemde berichten dat ongeveer de helft van de werkgelegenheid in Oss verdwijnt, echter ‘voorbarig'.

Reorganisatie

“Het is duidelijk dat na de integratie een reorganisatie volgt”, aldus de woordvoerster. “Maar het proces is nog in volle gang; er zijn nog geen beslissingen genomen. We kunnen dus nog niet zeggen wat het voor Oss betekent.” Het Brabants Dagblad meldde woensdag op gezag van ingewijden dat MSD een groot deel van de productie van Organon naar het buitenland wil verplaatsen. Daardoor zouden in de komende drie jaar 2500 van 4500 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Kamervragen

PVV-Kamerlid Karen Gerbrands heeft Kamervragen gesteld over de vermeende ontslaggolf. Gerbrands wil weten of het klopt dat de ministeries van VWS en EZ hebben geïnvesteerd in de fabriek in Oss en om welke bedragen het dan gaat. De PVV vraagt zich af of demissionair minister Ab Klink van plan is de overheidsinvesteringen terug te vorderen van MSD.

Fusie

Het van oorsprong Nederlandse farmaciebedrijf Organon werd in 2007 door moederbedrijf AkzoNobel voor 11 miljard euro verkocht aan de Amerikaanse farmaceut Schering-Plough. Dat bedrijf fuseerde vorig jaar met branchegenoot Merck tot MSD. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top