ACTUEEL

NZa belooft care-aanbieders minder rompslomp

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft dit jaar minder beleidsregels voor de care-sector opgesteld. Bovendien is de NZa vroeger dan gebruikelijk met publicatie. Daarmee, zo laat de NZa weten, nemen de administratieve lasten af en is er meer tijd voor contractonderhandeling.

Contract

De NZa is dit jaar twee weker vroeger met de publicatie van de beleidsregels care dan voorgaande jaren. Dit geeft zorgaanbieders meer tijd voor de contractonderhandelingen met het zorgkantoor. Alles bij elkaar hebben zorgaanbieders een maand om contractafspraken voor te bereiden en in te dienen bij de zorgkantoren. Ook het aantal beleidsregels is verder afgenomen: van 94 in 2008 naar 44 in 2011.

Transparantie

In een toelichting laat de NZa weten dat de beleidsregels voor 2011 meer rekening houden met de verschillen in zorgbehoefte van cliënten. Voor ongeveer duizend cliënten met Huntington, epilepsie of ademhalingsondersteuning betekent dit dat er specifieke zorg geleverd kan worden. Om tegemoet te komen aan de roep om transparantie publiceert de NZa komende maand ook de kostenonderbouwing van de zorgzwaarte pakketten (ZZP’s) op internet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top