Vastgoed

Franciscus Ziekenhuis heeft financiering bouw rond

Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft de financiering voor haar bouwplannen rond. Hiermee is een bedrag van 74 miljoen euro gemoeid. Het Waarborgfonds voor de Zorgsector staat borg voor het volledige bedrag.

Nieuwbouw en renovatie

Het investeringsbudget van 74 miljoen euro is bestemd voor de eerste fase van nieuwbouw en renovatie van het bestaande gebouw. De totale kosten voor nieuwbouw en renovatie, die in twee fases verlopen, bedragen 100 miljoen euro. Nagenoeg het hele ziekenhuis wordt gerenoveerd. Het Franciscus Ziekenhuis is een partnership met de Rabobank aangegaan om de bouw- en renovatieplannen te realiseren.

Eerste fase

De eerste fase gaat in 2010 van start en loopt door tot en met 2013. Deze fase omvat de renovatie en de uitbreiding van de polikliniek, de bouw van een gezamenlijk laboratorium voor medische microbiologie voor het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis op de locatie van het Franciscus Ziekenhuis, de inrichting van een nieuw voedingsconcept ‘Meals on wheels’, de herallocatie van kantoorfuncties en uiteindelijk ook de renovatie van een deel van het beddenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top