ACTUEEL

Cardiologen ZorgSaam willen polikliniek in Middelburg

Cardiologen van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen willen met een polikliniek in Middelburg een springplak creëren naar het eigen ziekenhuis en het dottercentrum in Terneuzen. De polikliniek zou op hetzelfde terrein moeten komen als de nieuwbouw van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De gemeente steekt hier echter een stokje voor. Dat meldt BN de Stem.

Dotteren in Zeeland

Het ADRZ heeft nog geen dottervergunning. De aanvraag ligt nog bij demissionair minister Ab Klink, maar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft al een negatief advies uitgebracht. Het ADRZ verwijst dotterpatiënten uit Midden-Zeeland naar Antwerpen. ZorgSaam wil deze patiënten echter graag ontvangen en hoopt dit met een eigen spreekuur te kunnen bewerkstelligen.

Bestemmingsplan

De gemeente Middelburg geeft geen toestemming voor een polikliniek op bedrijventerrein Mortiere, omdat dit niet in het bestemmingsplan zou passen. De gemeente wil wel meewerken aan het initiatief. De makelaar van de cardiologen Freek Kuzee stelt in BN de Stem dat hij vermoedt dat de gemeente het initiatief traineert. De cardiologen maken daarom bezwaar tegen de weigering van de gemeente.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top