ACTUEEL

Senaat wil geen onomkeerbare stappen met EPD

De Eerste Kamer wil dat er rond het elektronisch patiëntendossier (EPD) geen onomkeerbare stappen worden gezet. De senaat ziet ook het liefst dat artsen en andere zorgverleners zich voorlopig niet aansluiten voor de uitwisseling van medische gegevens, tot de senaat zich over het hele wetsvoorstel heeft kunnen buigen.

Kritische motie

Bij de stemmingen bleek dinsdag dat de Eerste Kamer tevreden is over toezeggingen die minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft gedaan. Een kritische motie werd weliswaar aangenomen, maar die verhindert niet dat zorgverleners zich vrijwillig kunnen blijven aansluiten bij het EPD. Wie zich aansluit dient onder meer zijn patiënten te informeren en hun om toestemming te vragen. Daarnaast moet de privacy gewaarborgd zijn.

Motie krijgt Kamerbrede steun

PvdA-senator Ing Yoe Tan concludeerde dinsdag dat Klink al een belangrijk deel van haar motie wil uitvoeren. Ze ziet de motie dan ook vooral als ,,signaal aan een nieuw kabinet''. In de Eerste Kamer zijn grote zorgen over de invoering van het EPD en de privacy van patiënten. De motie van de PvdA werd dinsdag, op het CDA na, Kamerbreed gesteund. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top