ACTUEEL

Thebe neemt maaltijdservice Amphia over

Thuiszorgorganisatie Thebe neemt per 1 januari 2011 de centrale keuken SmaakRijk van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. De maaltijdservice van Thebe wil groeien, terwijl de kosten van de keuken voor Amphia te hoog worden.

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs van een maaltijd is te hoog voor Amphia. De dagelijkse capaciteit is 1.400 maaltijden, terwijl het ziekenhuis maar 600 maaltijden nodig heeft. Het aantal warme maaltijden binnen Amphia neemt daarnaast af door kortere ligduur en een toename van het aantal dagbehandelingen. Ieder jaar zakt het aantal warme maaltijden per dag met ongeveer 15.

Capaciteit opschroeven

Thebe neemt het gebouw, de keukeninventaris en de dertig medewerkers van SmaakRijk over. De 120 medewerkers van Thebe verhuizen van Goirle naar Breda. In januari 2011 start Thebe met de verbouwing en uitbreiding van de keuken. In Goirle is hier geen ruimte voor. De capaciteit wordt opgeschroefd van 1.400 naar meer dan 4.000 maaltijden per dag. In het najaar van 2011 moet de maaltijdservice geheel in Breda draaien. Het aanbod en de kwaliteit van de maaltijden blijven onder het nieuwe bewind hetzelfde.

De interne adviesorganen van zowel Amphia als Thebe moeten de overname nog goedkeuren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top