ACTUEEL

Lidy Hartemink vertrekt bij UVIT

Lidy Hartemink, directeur gezondheidszorg van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT), gaat de verzekeraarscombinatie na zes jaar verlaten. Zij heeft daartoe besloten in overleg met de raad van bestuur.

Integratie en kostenreductie

“In de eerste drie jaren heb ik bij Univé de invoering van de zorgverzekeringswet voorbereid, gevolgd door een herinrichting van het Univé Zorgbedrijf. Een dynamische en prachtige periode.” De vertrekkende directeur Hartemink vervolgt: “Na de fusie heb ik het bedrijfsonderdeel gezondheidszorg succesvol gereorganiseerd. Deze reorganisatie hield de integratie in van de activiteiten van de zorgverzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias, waarbij tegelijkertijd een kostenreductie moest plaatsvinden.”

Geen functie die past bij ambities

“Ik vind het nu tijd voor een nieuwe uitdaging”, stelt Hartemink, “omdat er op dit moment geen functie voor mij beschikbaar is die past bij mijn bestuurlijke ambities. In de raad van bestuur is geen vacature en de directiefunctie geeft deelverantwoordelijkheid terwijl ik graag integraal wil besturen. Het besluit past in mijn voornemen bij mijn aanstelling als directeur bij Univé, dat ik na vijf, zes jaar de balans wilde opmaken. Voor velen zal mijn beslissing dan ook niet als een verrassing komen.”

Afronden en afscheid nemen

Hartemink overlegt met de raad van bestuur van UVIT over de officiële datum van uitdiensttreding en wijze van afscheid nemen. Eerst gaat ze vier weken zeilen op de Oostzee. Als ze weer voet aan de wal zet, zal ze binnen UVIT nog een aantal zaken afronden. “Deze periode gebruik ik ook om na te denken welke volgende stap ik in werkzame leven wil maken en hoe ik mijn opgedane kennis en ervaring optimaal ten dienste kan stellen van een andere maatschappelijke functie.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwanikken Leenders

8 juli 2010

Goede vakantie toegewenst ,en bedankt

Dat mag ook, in Nederland om iemand te bedanken en een goede vakantie toewensen, op alle niveau,s

Top