Vastgoed

Woonzorg Nederland herziet bouw CoornhertCentrum

Woonzorg Nederland herziet de nieuwbouwplannen van het CoornhertCentrum aan het Erasmusplein in Den Haag. Er komt een meer bescheiden plan voor in de plaats.

Nieuw CoornhertCentrum met zorgbouvevard

Oorspronkelijk wilde Woonzorg Nederland  120 appartementen, 40 zorgappartementen, groepswoningen voor verpleeghuiszorg en een zorghotel bouwen voor het nieuwe CoornhertCentrum. Daarbij stond ook een boulevard met zorg- en welzijnsvoorzieningen, zoals een apotheek, tandarts en fysiotherapeut in de plannen. Dit gaat niet meer door.

Te hoge investeringskosten

Als reden voor het afblazen van de uitgebreide nieuwbouwplannen noemt Woonzorg Nederland dat de investeringskosten te hoog zouden zijn in verhouding tot de huuropbrengst. Het deel dat niet terugverdiend zou worden, schat de corporatie op ruim 15 miljoen euro. Het risico voor de bouw van het project is te hoog, aldus Woonzorg Nederland.

Overheidsbezuinigingen

Woonzorg Nederland is terughoudender met investeringen, omdat nog niet duidelijk is wat de gevolgen van de overheidsbezuinigingen op de zorg en de woningmarkt zullen zijn. De corporatie verwacht dat dit negatieve gevolgen heeft voor de investeringsruimte en voor de financierbaarheid van projecten.

Verbijstering en ongeloof

Bij het CoornhertCentrum heersen 'verbijstering en ongeloof', zegt directeur Marga Snijder in Zorgvisie. “Wij zijn hier al dertien jaar mee bezig. Vorige week zouden we het contract tekenen voor de interim-voorziening, over een jaar zouden we daarheen verhuizen. Wij hebben vanaf het begin van de crisis gevraagd of die een effect zou hebben op onze plannen, maar kregen steeds te horen van niet.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top