ACTUEEL

Van Houten volgt Kleisterlee op bij Philips

Frans van Houten wordt de nieuwe topman van elektronicaconcern Philips. Na het pensioen van de huidige topman Gerard Kleisterlee zal Van Houten het stokje overnemen, zo maakte Philips donderdag bekend. Kleisterlee is sinds 2001 de topman bij het concern.

Aantreden Van Houten

Van Houten treedt op 1 april 2011 aan als de topman, maar zal al op 1 oktober bij Philips in dienst komen. Hij is nu adviseur van financieel concern ING waar hij de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten begeleidt. Eerder zwaaide Van Houten vier jaar de scepter bij chipbedrijf NXP Semiconductors, dat in 2006 door Philips werd afgesplitst en verkocht aan een groep investeerders.

Eind 2008 werd Van Houtens vertrek bij NXP aangekondigd. De voormalige chiptak van Philips kampte toen met tegenvallende resultaten als gevolg van de ingezakte halfgeleidermarkt. Onder leiding van Van Houten werden wereldwijd duizenden banen geschrapt bij NXP. Ook in Nederland gingen veel banen verloren.

Loopbaan Van Houten

Van Houten (1960) studeerde economie en business management aan de Universiteit van Rotterdam. Analist Marcel Achterberg van zakenbank Petercam noemt in een eerste reactie Van Houten ‘de perfecte man voor de baan'. Achterberg wijst op zijn eerdere dienstjaren bij Philips, zijn ervaring met herstructureren en zijn kennis van Azië. “De opkomende markten zijn goed voor 30 procent van de omzet van Philips en Azië maakt daar een belangrijk deel van uit.”

De aandeelhouders van Philips kunnen op 24 maart 2011 over de benoeming stemmen. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top