ACTUEEL

Harchaoui spreekt op Paul Cremerslezing 2009

Sadik Harchaoui is spreker op de Paul Cremerslezing 2009 die op 22 april plaatsvindt. Hij is directeur van Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Naar zijn mening is de WMO te wit en staat de zorg onvoldoende open voor andere culturen.

'Zorg moet afspiegeling zijn van samenleving'

Multicultureel

Het thema is ontstaan vanuit onderzoek naar en denken over mantelzorg, WMO en diversiteit. De samenstelling van het medewerkersbestand is hieraan debet, maar ook het werken met pilots en andere incrementele verbeterpogingen.

Samenleving

De zorg zal fundamenteel anders moeten omgaan met de toegang tot haar voorzieningen, stelt Harchaoui. Ze zou meer een afspiegeling moeten worden van de multiculturele samenleving. Deze stelling zal Sadik Harchaoui verdedigen, illustreren en ter discussie stellen. Hierbij komen feiten en meningen op tafel, onder andere uit recente onderzoeken. Pieter Hilhorst, publicist en columnist van de Volkskrant, zal de discussie met de zaal aanwakkeren, stimuleren en leiden.

Datum en locatie

De Paul Cremerslezing vindt plaats op woensdag 22 april 2009 in Rotterdam van 15.00 tot 20.30 uur. Na de lezing van Sadik Harchaoui volgt een goede maaltijd en een levendig debat. Kosten voor lezing, drankjes en diner: € 179,50 per persoon.
Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met Eva Nowee, telefoon: 070-4142700, mailadres: pcl@leeuwendaal.nl.

Organisatie

De lezing voor het eerst georganiseerd in samenwerking met het Instituut voor Beleid en Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam); Pauline Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg. De jaarlijkse Paul Cremerslezing wordt gesteund door een comité bestaande uit: Erica Terpstra, Tineke Netelenbos, Pierre Quaedvlieg, Hans Simons en Lodewijk Imkamp. Het organiserend comité bestaat uit Willem de Gooijer, Hans Kröber, Pauline Meurs, Vester Reijnders en Aline Saers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top