ACTUEEL

Bewoners Cordaan opgepakt na groepsverkrachting

De politie heeft twee bewoners van zorginstelling Cordaan in Amsterdam-Zuidoost aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van de instelling donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.

Cordaan-bewoners

De bewoners van een woongroep voor licht verstandelijk gehandicapten worden volgens de zegsman van Cordaan verdacht van seksuele handelingen met een minderjarig meisje. “Wij zijn op de hoogte gebracht van de aanhoudingen, maar weten ook niet precies wat er zich heeft afgespeeld.”

Opnamen van verkrachting

Behalve bewoners van de woongroep waren er waarschijnlijk ook vrienden van hen bij de verkrachting betrokken, schrijft Het Parool. De mannen hebben meermaals tegen haar zin seks met het zeventienjarige meisje gehad, terwijl zij zich hevig verzette. De mannen hebben ook opnames van de verkrachting gemaakt. Het meisje was weggelopen uit een gesloten instelling voor jongeren met zware gedragsproblemen.

Aanhoudingen

De recherche inmiddels vijf verdachten opgepakt na een grootschalig onderzoek, schrijft Het Parool. Het meisje noemde een grotere groep daders en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top