ACTUEEL

NZa geeft groen licht voor ketenzorg COPD

Ketenzorg is per 1 juli 2010 mogelijk voor COPD. Vanaf die datum kunnen zorgaanbieders een integraal tarief declareren. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekend gemaakt.

Terugwerkende kracht

De regeling voor COPD gaat met terugwerkende kracht per 1 juli 2010 in. Hiermee wordt het voor zorgaanbieders van verschillende disciplines eenvoudiger om de zorg rondom de vraag van de patiënt gezamenlijk te organiseren, aldus de NZa in een persbericht.

Ketenzorg

Ketenzorg biedt zorgaanbieders de ruimte om de zorg naar eigen inzicht in te vullen, mits zij aan de eisen van de NZa voldoen. Zo heeft de zorgautoriteit transparantie-eisen opgesteld om patiënten keuze-informatie te bieden. Daarnaast moet de zorg- en dienstverlening voldoen aan de zorgstandaarden en de voorschriften met betrekking tot transparantie en administratie.

Voor patiënten blijft ketenzorg overigens wel een keuze. Patiënten mogen ook zelf hun zorg samenstellen.

Effecten

Eind 2011 brengt de NZa een rapport uit over de effecten van de introductie van ketenzorg.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top