ACTUEEL

Computerstoring door hitte schakelt SEH Atrium uit

Een computerstoring in het Atrium MC in Heerlen, veroorzaakt door de hoge temperaturen, heeft er zaterdag toe geleid dat de spoedeisende hulp (SEH) moest sluiten. Dit heeft het ziekenhuis zondag bekend gemaakt, meldt Blikopnieuws.

Sluiting SEH

Door de hitte ontstond een storing in de energievoorziening van het ziekenhuis. Door een computerstoring viel rond twee uur ’s middags de telefooncentrale uit evenals alle computerprogramma’s die nodig zijn voor het doorgeven van gegevens over patiënten. De SEH kon door het wegvallen van deze voorzieningen een groot deel van de spoedgevallen niet behandelen. Patiënten werden naar andere ziekenhuizen in de regio gebracht.

Werkzaamheden hervat

Rond half vier was de telefooncentrale weer beschikbaar, meldt Blikopnieuws, en konden patiëntengegevens weer opgeroepen worden via de computers. Rond half zes konden SEH en OK’s hun normale werkzaamheden weer hervatten.

Extra koeling

Atrium MC heeft extra koeling aangebracht rond de betreffende transformator. Daarnaast zijn energiesystemen tijdelijk ontkoppeld. Het ziekenhuis verwacht geen problemen meer en alle geplande ingrepen gaan gewoon door.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top