Finance

NU'91: bieding werkgevers cao VVT is ‘schone schijn’

Het voorstel dat ActiZ en BTN vrijdag hebben gedaan voor een 2-jarige cao VVT met daarin een jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent is schone schijn. Dat stelt vakbond NU'91. “Een simpele optelsom resulteert in een negatieve uitkomst voor de werknemers in de VVT. Van werkgevers moeten zij veel meer (leeftijd)uren inleveren dan er geld tegenover komt te staan. Dit gaat nog verder dan een sigaar uit eigen doos!”

Leeftijdsdagen struikelblok

Ook het punt van de leeftijdsdagen blijft een struikelblok, volgens NU’91. De vakbond wil dat de leeftijdsdagen om worden gevormd naar een levensfasebudget voor alle leeftijden met bijbehorende overgangsmaatregelen. NU'91 stelt dat ActiZ en BTN de vakbond niet wil betrekken bij de totstandkoming van het levensfasebudget voor de cao VVT. De vakbond stelt dat ze niet akkoord kan gaan met een regeling waarvan ze de gevolgen voor de werknemers niet kan overzien.

Arbeidsvoorwaarden

Werkgevers benadrukken dat zij willen investeren in de arbeidsvoorwaarden van de VVT sector en graag snel tot een nieuwe cao willen komen. NU'91 is het hier volmondig mee eens. Echter, zij vindt dat de optelsom een positief resultaat voor de werknemers moet opleveren en dat is nu niet het geval, is de reactie van NU’91 op het voorstel dat ActiZ en BTN vrijdag hebben gedaan.

NU'91

NU'91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 juli 2010

1% loonsverhoging, en dan zeker de rest van de arbeidsvoorwaarden schrappen, nee dus, behoud van leeftijdsuren en ORT en geen nachtdienst voor 55+ en een salaris verhoging die minimaal resulteerd in koopkracht behoud

Dat is al minimaal.

Top