ACTUEEL

Zoetermeer test inwoners op vervuiling Sterigenics

Een bevolkingsonderzoek onder de bevolking van Zoetermeer moet duidelijk maken of de uitstoot van het bedrijf Sterigenics de gezondheid heeft aangetast, schrijft Binnenlands Bestuur. Het is bedoeld om de inwoners van die gemeente gerust te stellen.

Sterigenics

Sterigenics ligt naast een woonwijk en stoot al jaren ethyleenoxide uit, waarvan bekend is dat dit kankerverwekkend is. Naast het gezondheidsonderzoek wil het college van B&W onderzoeken hoe het is gesteld met de bedrijfscultuur binnen het gemeentehuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Stevenhagen

13 juli 2010

De grootste vervuiling zit in het gemeentelijke apparaat.Ook nu probeert het college nog zaken achter te houden.

Het grootste schandaal is de aanvraag bouwvergunning van Sterigenics begin januari 2010. De gemeente probeerde met de aanvraag van zogenaamd Sterigenics alle illegale bouwwerken en veranderingen te legaliseren zodat ze de milieuwet buiten de deur konden houden.Ook werden alle klagers met deze list als niet belanghebbende ter zijde geschoven.

De handtekeningen op de aanvraag zijn zo knullig geschreven dat aan een vervalsing moet worden gedacht. Alle tekenen wijzen er op dat het hele plan een verzinsel is van de gemeente om een grotere blamage te willen voorkomen.Maar iedereen inclusief de meerderheid van de raad negeren de waarschuwingen en de bewijzen dat het hier gaat om een groots opgezette fraude met valsheid in geschrifte door de gemeente zelf zorgvuldig georganiseerd. Al een half jaar weigert men op mijn beschuldigingen in te gaan om hun onschuld te bewijzen.Zie ook http://www.xs4all.nl/~estevenh/geonet/sterigenics

Top