Finance

Klink wil lonen medisch specialist inperken

Volgend jaar verdienen vrijgevestigde medisch specialisten niet meer dan 285.000 euro als het aan demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid ligt. Daarbovenop is nog 82.000 euro aan praktijkkosten mogelijk, zodat de maximale omzet 367.000 euro per jaar wordt.

Voorstel Klink

Dat staat in een voorstel dat de demissionaire minister naar de verenigingen van de specialisten heeft gestuurd voor overleg. Ingewijden bevestigden dinsdag een bericht hierover in de Volkskrant.

Snijden in budget

De hoge salarissen van topspecialisten zijn al tijden een doorn in het oog van Klink, die fors wil snijden in het budget voor de specialisten. In 2011 moet dit wat hem betreft omlaag naar 1,8 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 2,7 miljard euro, ruim 700 miljoen euro meer dan was begroot. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

13 juli 2010

700miljoen begroot en 1,7 miljard uit gegeven.... lijkt mij een grove begrotingsfout van een incompetente demissionair minister.

Anonym

29 juli 2010

rekenmatig klopt er niets van. de ziekenhuizen overschrijden met 700 miljoen, net asl de specialisten volgens klink. maar dat is rekenkundig vreemd. de budgetten specialisten - ziekenhuis verhouden zich ongeveer als 1 : 5 .

dus of de ziekenhuizen overschrijden met 3,5 miljard, of de specialisten met 140 miljoen. kan men dat bij vws niet zien??

Top