ACTUEEL

Tandarts uit praktijk gezet na valse declaraties

Een tandarts is door zijn collega’s uit een tandartsenpraktijk aan de Beiaard in Etten-Leur gezet. De tandarts diende honderden valse declaraties in bij patiënten en zorgverzekeraars. De rechtbank in Breda heeft de uitzetting bekrachtigd. Dat meldt BN de Stem.

Valse declaraties

Collega’s hebben de tandarts op 17 juni uit de praktijk gezet. Hij schreef declaraties voor verrichtingen die niet zijn uitgevoerd en hanteerde ten onrecht een opslag op declaraties van tandtechnici. Hij declareerde ondermeer 287 keer een facebow, 554 keer een studiemodel en 22 röntgengschedelprofielfoto’s. Dat laatste is opvallend, omdat de praktijk de apparatuur om die foto’s te maken niet heeft.

Aangifte

Volgens BN de Stem had de tandarts de toegang tot de praktijk geëist op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per dag. De collega’s van de tandarts bekijken nog of ze aangifte gaan doen tegen de man.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top