ACTUEEL

Tbs-traject ingekort na terugloop behandelingen

Tbs-klinieken verkorten de gemiddelde behandelduur. De behandelduur is sinds 2000 verdubbeld van vijf jaar naar bijna tien jaar. Jaarlijks krijgen de klinieken zo’n vijftig nieuwe patiënten, voorheen was dit zo’n tweehonderd. Dat meldt De Volkskrant.

Terugloop patiënten

Het aantal patiënten loopt terug omdat zij bang zijn dat ze lang moeten wachten voor ze in aanmerking komen voor verlof of dat de behandeling levenslang zal duren, schrijft De Volkskrant.  Advocaten adviseren cliënten veelal om niet mee te werken aan gedragskundig onderzoek in het Pieter Baan Centrum.

Behandelduur

De tbs-klinieken hopen het tij te keren door voortaan voor iedere patiënt een schatting te maken van de behandelduur. Dit krijgt een dwingend karakter. Alleen met goede argumenten kan hiervan worden afgeweken.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top