ACTUEEL

Apothekers nemen incassobureau in de arm

Apothekers hebben gezamenlijk een incassobureau ingehuurd dat achterstallige rekeningen gaat innen. Een woordvoerster van koepelorganisatie KNMP heeft woensdag een bericht daarover in het AD bevestigd.

Wanbetalers

Volgens de KNMP komt het steeds vaker voor dat klanten hun rekening bij de apotheker niet betalen. Mensen moeten steeds vaker een deel van de medicijnen zelf betalen. De overheid hoopt dat burgers op die manier zuiniger omgaan met medicijnen. De KNMP zegt geen concrete gegevens te hebben over de wanbetalers, maar de signalen zijn volgens de woordvoerster duidelijk.

Declareren

Soms hebben mensen een ziektekostenverzekering waarbij ze de kosten van medicijnen moeten voorschieten en die vervolgens bij de verzekering kunnen declareren. Volgens de KNMP komt het nogal eens voor dat mensen geen geld bij zich hebben en de apotheker de medicijnen in vertrouwen meegeeft. “Ze hebben de medicijnen immers nodig voor hun gezondheid.”

Eigen bijdrage

Het probleem wordt steeds groter, verwacht de organisatie. Het ziet ernaar uit dat het nieuwe kabinet meer eigen bijdragen van patiënten zal vragen. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

15 juli 2010

op deze manier worden dus vooral incassobureaus en deurwaarders beter van de invoering van een eigen risico en blijven de kosten -en de ergernis- stijgen.

Top