ACTUEEL

'Info thuisgebruik medische apparatuur voldoet niet'

Fabrikanten moeten patiënten beter voorlichten over het thuisgebruik van ondermeer beademings-, infuus-, en dialyseapparatuur. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert dat in een onderzoek dat woensdag is gepresenteerd.

Onduidelijke gebruiksaanwijzingen

Alle fabrikanten hebben hierover een brief ontvangen. De gebruiksaanwijzingen die bij de apparatuur worden geleverd, zijn vaak onduidelijk. Dit kan gevaren opleveren voor de patiënt, meent de IGZ. Ook moeten de producenten meer rekening houden met het feit dat de apparaten thuis door leken worden gebruikt. De fabrikanten moeten beter onderzoeken of het apparaat voldoet in het dagelijks gebruik. Als de apparaten haperen, moeten ze daarvan consequent melding maken bij de inspectie. De IGZ zegt de indruk te hebben dat de fabrikanten hier laks in zijn. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top