ACTUEEL

SP: IGZ moet macht krijgen over HWW Zorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zou tijdelijk de macht moeten overnemen van HWW Zorg, vindt de SP. Tweede Kamerlid Henk van Gerven vindt dat de organisatie genoeg tijd heeft gekregen om verbeteringen te treffen, maar dit heeft nagelaten.

Verbeteringen afdwingen

In april kreeg HWW Zorg drie maanden de tijd om verbeteringen te treffen, zonder succes vindt Van Gerven. Demissionair minister Ab Klink zou daarom acuut moeten ingrijpen. Op de site van de SP stelt Van Gerven: “Op de BOPZ-afdeling voor ouderen met psychische problemen, is het nog steeds niet veilig, bijvoorbeeld doordat ramen niet goed worden afgesloten. Als het bestuur van een instelling zoiets eenvoudigs al niet binnen drie maanden kan regelen, is er dus heel wat mis en moet de Inspectie meer mogelijkheden krijgen om verbeteringen af te dwingen.”

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 juli 2010

Daar heb je weer die mislukte huisarts van gerven die het gaat maken in de politiek...oei oei oei oei .....

Top