ACTUEEL

IGZ: HWW Zorg heeft zaken nu op orde

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is tevreden over de maatregelen die twee verpleeghuizen van de Haagse Wijk- en Woon Zorg (HWW Zorg) hebben genomen om de veiligheid van hun bewoners te verbeteren. Dat meldde de inspectiedienst woensdag.

'Acuut ingrijpen'

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven stelkde begin deze week nog dat demissionair minister Ab Klink acuut zou moeten ingrijpen en dat de inspectie tijdelijk de macht zou moeten overnemen van HWW Zorg, omdat deze genoeg tijd heeft gekregen om verbeteringen te treffen, maar dit heeft nagelaten.

 

Ontsnappende patiënten

De IGZ greep eerder deze maand in omdat ramen en deuren van de verpleeghuizen Houtwijk en Schildershoek niet goed sloten. Daardoor konden dementerende patiënten ontsnappen. Onlangs moest een bewoner van een gesloten afdeling van het dak van een van de verpleeghuizen worden gehaald. Ook de klimaatbeheersing bleek niet orde.

Problemen verholpen

Sindsdien heeft de zorginstelling orde op zaken gesteld. Dat bleek volgens de IGZ tijdens onaangekondigde inspectiebezoeken. Vorige week liet HWW Zorg zelf al weten dat de problemen met het hang- en sluitwerk inmiddels waren verholpen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top