Finance

Surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Thuiszorgorganisatie Meavita heeft surseance van betaling aangevraagd voor onderdelen van Meavitagroep Den Haag en Thuiszorg Groningen. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend. Volgens een woordvoerster is de surseance nodig om een doorstart te maken. De zorg aan de cliënten van het concern komt door de reorganisatie niet in gevaar.

Nieuwe organisaties

Meavita wil dat de arbeidsrechten van het personeel na de doorstart onveranderd blijven. Volgens de woordvoerster van Meavita hebben de zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid deze afspraken nog niet zwart op wit gezet. Vorige week werd bekend dat de thuiszorgpoot van Meavita in Groningen wordt voortgezet in een nieuwe organisatie. In Den Haag wordt gewerkt aan eenzelfde constructie.

Personeel

Vakbond Abvakabo FNV en de SP zeggen zich grote zorgen te maken over de positie van het personeel in de nieuwe constructie. De vakbond voorziet dat de medewerkers alleen salarisgaranties zullen krijgen, maar er qua vakantiegeld en vakantiedagen bij in zullen schieten.

Voorschotten

Volgens Meavita is pas deze week duidelijk geworden dat surseance onafwendbaar was. Volgens de organisatie bleek dat de zorgverzekeraars de thuiszorginstellingen later wilden uitbetalen dan verwacht. Ze hadden gehoopt voorschotten te krijgen op de te leveren zorg, maar de zorgverzekeraars betalen pas achteraf. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top