ACTUEEL

GGZ WNB onderzoekt valpartij

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) doet onderzoek naar een valpartij van een 66-jarige patiënt. De man ligt nog op de IC van het Erasmus MC. Jaarlijks zijn er zo’n 400 meldingen van valpartijen bij GGZ WNB. Dat meldt BN de Stem.

Onnatuurlijke valpartij

GGZ WNB schakelde de politie in vanwege de ‘onnatuurlijkheid’ van de valpartij, schrijft BN de Stem. De man werd op een afgesloten toilet gevonden. Hij raakte zwaar gewond aan zijn hoofd, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

De afdeling ouderenpsychiatrie bestudeert de vermijdbaarheid en eventuele verwijtbaarheid van het incident. De raad van bestuur zal het rapport overdragen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Valpartijen

In 2006 zijn er ongeveer 400.000 patiënten en bewoners van zorginstellingen het slachtoffer geworden van een valpartij. Gemiddeld betekent dat 150 valpartijen per instelling.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DeleonDanielle

20 december 2010

If you are willing to buy a house, you would have to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a>. Moreover, my brother all the time takes a commercial loan, which occurs to be the most useful.

Top