ACTUEEL

VU biedt alternatieven bij uitloting geneeskunde

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam gaat scholieren die zijn uitgeloot voor de studie geneeskunde helpen bij het kiezen van een alternatief. Zij kunnen op dinsdag 20 juli kennis maken met andere studies die voor hen interessant kunnen zijn. Dat heeft de VU donderdag bekend gemaakt.

Opleidingsplaatsen

De acht medische faculteiten in Nederland hebben voor het komend collegejaar 2850 opleidingsplaatsen voor aankomende artsen te verdelen. Ruim vierduizend jongeren kregen donderdag te horen dat zij geen plek hebben weten te veroveren.

Uitloting

Scholieren die geneeskunde willen gaan studeren weten dat de kans groot is dat zij worden uitgeloot. Toch hebben zij vaak moeite met het vinden van een andere opleiding, die aansluit bij hun wensen en interesses. Daarom zet de VU verschillen en overeenkomsten met andere medisch-getinte studies voor hen op een rijtje.

Alternatieven

Het gaat om studies als bewegingswetenschappen, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, medische natuurwetenschappen, pedagogische wetenschappen en psychologie. Het gebeurt volgens de VU vaak dat studenten daar 'bij gebrek aan beter' aan beginnen, maar het gaandeweg erg leuk gaan vinden. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top