ACTUEEL

Spoedeisende hulp verhuist van Hilversum naar Blaricum

Hilversum behoudt een eerste hulpafdeling in het ziekenhuis in de stad, maakte Tergooiziekenhuizen dinsdag bekend. De afdeling spoedeisende hulp verhuist wel van Hilversum naar Blaricum, maar mensen met snijwonden, lichte brandwonden of een verstuikte enkel kunnen in de toekomst toch op eerste hulp rekenen in het ziekenhuis in Hilversum.

Spoedeisende hulp

Het verschil tussen eerste hulp en spoedeisende hulp is groot. Op de eerste hulp kunnen mensen alleen worden behandeld als ze geen aanvullend laboratorium- of röntgenonderzoek nodig hebben. Mensen die in Hilversum een been breken, een hartaanval of hersenbloeding krijgen, moeten in de toekomst dus naar het ziekenhuis in Blaricum voor behandeling.

Dichtbij

Helma Ketelaar, wethouder zorg en welzijn in Hilversum, is blij met dit besluit van Tergooiziekenhuizen. “Ik ben blij dat hulp in een dichtbevolkte gemeente als Hilversum dicht bij huis blijft.” Volgens een onafhankelijk onderzoeksbureau bedraagt de extra reistijd voor patiënten die hals over kop naar het ziekenhuis moeten slechts vijf tot zeven minuten als ze naar Blaricum in plaats van Hilversum moeten. De afstand tussen de ziekenhuizen is minder dan tien kilometer.

Fusie

Drie jaar geleden fuseerden de ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum tot Tergooiziekenhuizen. De sluiting van de spoedeisende hulp in Hilversum is een van de gevolgen van deze fusie.

Meer veranderingen

Mensen die in het Gooi in het ziekenhuis belanden, krijgen met meer veranderingen te maken. Het Hilversumse ziekenhuis behandelt en opereert in principe mensen die binnen een dag weer naar huis mogen. Mensen die langer dan een dag moeten worden opgenomen, worden straks behandeld in Blaricum. Het is de bedoeling dat alle veranderingen in Tergooiziekenhuizen in 2012 zijn doorgevoerd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top