ACTUEEL

OM en IGZ stoppen jaarverslag

De publicatie van het jaarverslag 2009 van de regionale toetsingscommissies euthanasie is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Openbaar Ministerie (OM) een halt toe geroepen. Dat schrijft Medisch Contact op basis van een brief van algemeen secretaris Angelique van der Arend aan de regionale commissies.

Reacties OM en IGZ

Het jaarverslag 2009 bevat voor de eerste keer in de geschiedenis een weergave van de reacties van het OM en de IGZ op de meldingen die van de toetsingscommissies als ‘onzorgvuldig’ zijn aangemerkt. In 2008 werden 10 van de 2331 meldingen als ‘onzorgvuldig’ aangemerkt. Van der Arend schrijft dat het OM en de IGZ zich niet kunnen vinden in de teksten in het jaarverslag.

Eén casus bleek het voornaamste probleem. In het jaarverslag was de tussenstand van de casus aangegeven, maar de zaak kreeg een andere wending, waardoor de tekst niet meer correct is. De IGZ en het OM komen ‘op korte termijn’ met tekstvoorstellen. Vervolgens kan het jaarverslag over enkele weken naar de Tweede Kamer, schrijft Medisch Contact.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top