ACTUEEL

Zorgkantoor CZ pakt directie Raad & Daad aan

Zorgkantoor CZ heeft beslag gelegd op de woning van de ex-directeuren van het failliete zorgbedrijf Raad & Daad. In totaal staat er ongeveer twee miljoen euro uit aan vorderingen op Raad & Daad in verband met ondeugdelijke pgb-verantwoordingen. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Voorschotten

CZ liet eind mei ook al beslag leggen op geld van Raad & Daad. De curator zou volgens CZ ten onrechte ruim 155.000 euro vasthouden. Dit bedrag zou bestaan uit voorschotten die CZ na het faillissement van Raad & Daad over heeft gemaakt naar de pgb-cliënten van het zorgbedrijf.

De rechter heeft het beslag op de woning van de ex-directeuren toegekend. Het directie-echtpaar wil via een kort geding het beslag laten opheffen.

Onderzoek CZ

CZ onderzoekt de gang van zaken bij het zorgbedrijf en ‘houdt alle opties tot verdere actie open’, weet Dagblad de Limburger. CZ concludeert dat de directie zowel cliënten als het zorgkantoor ‘om de tuin heeft geleid’. Daarnaast leverde Raad & Daad wanprestaties door andere zorg te leveren dan werd gefactureerd en hogere tarieven te hanteren.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top