ACTUEEL

Radboud brengt jonge kankerpatienten online samen

Het UMC St Radboud in Nijmegen werkt aan een digitaal platform waar jonge volwassenen met kanker met elkaar in contact kunnen komen. Dat meldde het ziekenhuis maandag.

Online community

Volgens het UMC St Radboud zitten jongeren tussen de 18 en 35 jaar die kanker krijgen met specifieke vragen over bijvoorbeeld studie, relaties, werk en zelfstandig wonen. In zowel de reguliere als de kinderoncologische zorg is daarvoor doorgaans weinig aandacht.

Daarom wil het ziekenhuis jongeren met kanker in contact brengen met lotgenoten. Vorig jaar richtte het al een 'hangplek' in, een kamer in waar jonge kankerpatiënten elkaar kunnen treffen. Via de website die nu in de maak is, kunnen patiënten dat straks ook na de fase van actieve behandeling blijven doen.

AYA4

De community heet AYA4, All information You've Asked For. Internationaal staat AYA ook wel voor Adolescents and Young Adults. Het ziekenhuis faciliteert de techniek, maar het zijn de patiënten zelf die de inhoud bepalen en vullen.  (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top