ACTUEEL

‘Paars plus biedt kansen voor euthanasiewet’

Senator Heleen Dupuis en oud-minister Els Borst hopen dat Paars plus zich in zal zetten voor hulp bij zelfdoding voor ouderen die levensmoe zijn. Nu geldt er nog een verbod. Dat meldt De Pers.

Waardige dood

Paarse kabinetten tussen 1994 en 2002 regelden kwesties als abortus, euthanasie en het homohuwelijk. Ouderen die vinden dat ze klaar zijn met hun leven, kunnen echter nog geen hulp krijgen bij een zelfgekozen waardige dood. Dat kan alleen als ze ondraaglijk en uitzichtloos lijden.

Standpunten

Dupuis denkt dat Paars plus gelegenheid biedt voor het aanpassen van het wettelijk verbod. Met het CDA of de ChristenUnie in het kabinet zou dit onmogelijk zijn. PvdA, GroenLinks en D66 stellen in hun verkiezingsprogramma’s de discussie over het onderwerp aan te willen gaan. De VVD streeft naar wetgeving op dit gebied, aldus De Pers.

Uit Vrije Wil

Borst is sceptisch en verwacht dat het in de komende vier jaar niet lukt, maar dat er wel ruimte komt voor de maatschappelijke discussie.
Het burgerinitiatief ‘Uit vrije wil’ probeert de kwestie op de politieke agenda te zetten. Borst heeft zich bij het initiatief aangesloten.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top