ACTUEEL

Raad van State: Sterigenics mag openblijven

Sterigenics mag voorlopig openblijven. Dat heeft de Raad van State maandag bepaald in een spoedprocedure die het bedrijf had aangespannen tegen de gemeente Zoetermeer.

Uitstoot ethyleenoxide

De gemeente wilde het bedrijf sluiten omdat het teveel ethyleenoxide zou uitstoten. Sterigenics bestrijdt dat. Zowel de gemeente als het bedrijf hebben metingen gedaan. De uitslag daarvan ligt ver uit elkaar.

Onderzoek vereist

Volgens de Raad van State is er onvoldoende bewezen dat het bedrijf daadwerkelijk teveel van de kankerverwekkende stof uitstoot. “Daarvoor is grondig onderzoek nodig, maar dat kan niet worden verricht in een spoedprocedure waarbinnen op zeer korte termijn een voorlopige rechterlijke uitspraak moet worden gedaan”, aldus de hoogste bestuursrechter.

Gevolgen voor klanten

In de beslissing heeft de Raad van State ook meegewogen dat sluiten op korte termijn nadelig effect kan hebben voor de klanten, aangezien zij dan niet kunnen beschikken over de door het bedrijf gesteriliseerde medische apparatuur. Het gemeentebestuur liet eerder al weten geen gezondheidsklachten te verwachten, ondanks de geconstateerde overschrijding.

In april van dit jaar werd al bekend dat Sterigenics eind dit jaar vertrekt uit Zoetermeer. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top