Vastgoed

Breda krijgt bestralingscentrum

Kankerpatiënten uit Breda hoeven straks niet meer naar Tilburg voor bestralingen. Er komt een bestralingscentrum op het terrein van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Burgemeester en wethouders hebben hier hun steun aan gegeven, meldt BN/De Stem.

Verbeeten Instituut

Het gaat om de bouw van een poliklinisch radiotherapeutisch behandelcentrum met onder meer twee bestralingsruimten. Volgens het college past het goed in de 'bestaande medische omgeving'. Deze nieuwbouw van het Dr. Bernard Verbeeten Instituut, een specialistisch ziekenhuis in Tilburg voor radiotherapeutische oncologie en nucleaire geneeskunde, is belangrijk voor Bredase kankerpatiënten. Zij moeten nu voor hun bestraling naar Tilburg.

Bestemmingsplan

Het Bredase stadsbestuur moet formeel nog akkoord gaan met een wijziging van het bestemmingsplan, omdat de het terrein van de nieuwbouw groter is dan dat het plan toelaat. Ook heeft grond, die van de Koninklijke Militaire Academie  (KMA) is geweest, nu nog een militaire bestemming. De komst van het Verbeeten Instituut naar Breda staat al enkele jaren op de agenda.

Bouwplannen

Het is nog niet bekend wanneer de bouw van het centrum begint. Het Verbeeten Instituut heeft er tussen de zes en zeven miljoen euro voor uitgetrokken. Het instituut verwacht dat jaarlijks meer dan duizend kankerpatiënten in Breda behandeld kunnen worden. Lees verder in BN/De Stem.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

xruZkMuzUqSG

28 februari 2011

ygio2Z <a href="http://kqpspkbaoalu.com/">kqpspkbaoalu</a>, [url=http://nhbbljxvcavg.com/]nhbbljxvcavg[/url], [link=http://gxgbhqaplbsr.com/]gxgbhqaplbsr[/link], http://azdbbdougetp.com/

Top