Finance

Van Otterloo leidt bestuur nieuwe stichtingen Meavita

De nieuwe stichtingen die zijn opgezet om de medewerkers en zorg van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen over te nemen, worden bestuurd door politicus Gerrit Jan van Otterloo. Dit bevestigt het ministerie van VWS, aldus Zorgvisie.

Constructie

Het oprichten van nieuwe tijdelijke stichtingen om de zorg van de noodlijdende onderdelen van Meavita op te vangen, is uniek. Er was onder de gemeenten, zorgkantoren en NZa geen draagvlak voor financiële steun voor Meavita. Maar de zorg moet wel overeind blijven. “Dus hebben we voordat surseance werd aangevraagd reeds deze stichtingen opgericht”, zegt woordvoerder Annette Dijkstra van VWS in Zorgvisie. Een raad van toezicht is nog in vorming. PvdA-er Gerrit Jan van Otterloo gaat het bestuur in elk geval leiden.

Schulden

Het is de bedoeling dat de nieuwe stichtingen de schulden van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen afbetalen. De voorschotten van de zorgkantoren voor de AWBZ-zorg naar de nieuwe stichtingen gaan, is met de NZa is afgesproken. Lees meer op Zorgvisie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top