ACTUEEL

Lievensberg verkleint foutkans met digitale recepten

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom verkleint de foutkans door het elektronisch versturen van recepten. De digitale recepten zijn onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst met apothekers en apotheekhoudende huisartsen in de regio. Dat meldt BN de Stem.

Tijdwinst

Handgeschreven recepten zijn soms slecht leesbaar. Met de digitale recepten wordt de foutkans kleiner en ze leveren ook tijdwinst op; recepten liggen vaak al klaar zodra de patiënt zich bij de apotheek meldt. Daarnaast krijgen apothekers op korte termijn inzage in de actuele medicatiegegevens van patiënten. Later kunnen ook de specialisten van het systeem gebruik maken.

Informatieuitwisseling

Het systeem, Open Zorg Informatiesysteem (OZIS), wordt na de zomer opgericht, weet BN de Stem. Informatie uitwisselen over medicatie is met het landelijk EPD niet mogelijk. Mocht deze functionaliteit alsnog beschikbaar komen, dan heft het Lievensberg ziekenhuis OZIS weer op.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top