ACTUEEL

Van der Hoeven: sciencepark komt in Oss

In Oss komt een wetenschapscampus. Dat heeft demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken woensdag gezegd kort voor het debat over de voorgenomen ontslagen bij MSD. “De vraag is niet of die er komt, maar hoe”, aldus Van der Hoeven over het zogenoemde sciencepark.

Debat MSD

De Tweede Kamer is teruggekomen van zomerreces om te debatteren over farmaciebedrijf MSD in Oss, het voormalige Organon. Het Amerikaanse moederbedrijf Merck heeft bekendgemaakt 2.175 van de 4.500 werknemers te ontslaan.

Behoud patenten

Van der Hoeven heeft dinsdag uitgebreid gepraat met topman Richard Clark van Merck. Hij staat achter de plannen voor het sciencepark. De bewindsvrouw zei wel dat met MSD nog “stevige gesprekken moeten worden gevoerd over patenten”. Het behoud van de patenten op ontwikkelde geneesmiddelen in Nederland zijn van belang voor een doorstart van activiteiten.

Sciencepark

De mogelijkheid van een wetenschapscampus werd tot nu toe slechts genoemd als een van de mogelijkheden om een deel van de werkgelegenheid en van kennis over geneesmiddelen te behouden. Het ministerie van VWS noemde dat eerder ‘een interessante optie'.

Geen baangarantie

Van der Hoeven herhaalde nog eens dat ze geen baangarantie kan afgeven voor de medewerkers van MSD. Wel worden mensen geholpen met het zoeken naar een nieuwe baan. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top