Finance

'Philadelphia niet failliet'

Er is geen sprake van een dreigend faillissement bij zorginstelling Philadelphia Zorg. Dat zei de vorig jaar opgestapte bestuursvoorzitter Frits Brink woensdag in het programma Alles uit de Kast van Omroep Gelderland.

Financiële chaos

Brink noemt het 'niet waar' dat Philadelphia, dat landelijk 11.000 cliënten telt en actief is in de gehandicapten- en thuiszorg, aan de rand van de afgrond verkeert. “Van een financiële chaos is geen sprake. Ik heb ieder jaar verantwoording afgelegd”, aldus Brink.

Aansprakelijk

De voormalige bestuursvoorzitter zegt verder dat hij een 'mooie organisatie' heeft achtergelaten. De ondernemingsraad stelde Brink vorig jaar echter aansprakelijk voor een miljoenentekort. Hij zou belangrijke adviezen van de ondernemingsraad in de wind hebben geslagen.

Bouw

Brink noemt suggesties dat Philadelphia zou 'handelen' in onroerend goed, 'onzinverhalen' en 'eenzijdige informatie'. De zorginstelling telt maar liefst achthonderd locaties in Nederland.

Accountantsonderzoek

Donderdag wordt een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de financiële huishouding bij Philadelpia gepresenteerd. Het onderzoek moet houvast bieden aan pogingen Philadelphia weer financieel gezond te krijgen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top