ACTUEEL

Justitie moet met dummyprijzen zorg inkopen

Het ministerie van Justitie moet bij de inkoop van zorg voor patiënten me teen strafrechtelijke titel dummyprijzen hanteren. Zo kunnen de marktpartijen alvast ervaring op doen met Diagnose Behandeling en Beveiliging Combinaties (DBBC’s). Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in het Advies Forensische Zorg.

Regulering forensische zorg

De prestaties en tarieven in de forensische zorg zijn nog niet gereguleerd. De DBBC-prijzen hebben daarom nog geen verplichtend karakter, maar partijen kunnen wel vast proefdraaien met de DBBC’s. Naar verwachting treedt op 1 januari 2012 de Wet forensische zorg in werking. Dan moet ook de DBBC-systematiek een feit zijn. Het systeem sluit zoveel mogelijk aan bij de DBC-systematiek voor de reguliere ggz.

Samenhang zorg

Invoering van de DBBC-systematiek leidt volgens de NZa tot een betere samenhang tussen curatieve en penitentiaire voorzieningen. Door behandelingen op maat is de kans op recidive kleiner.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top