ACTUEEL

Vergeten zorgpolis baby jaagt ouders op kosten

Ouders van pasgeboren kinderen vergeten nogal eens om de baby aan te melden bij de zorgverzekeraar. Ze lopen daardoor het risico dat ze zelf hoge doktersrekeningen moeten betalen.

Hoge rekeningen

Stichting De Ombudsman heeft na een oproep het afgelopen half jaar meldingen van tien gezinnen gekregen die met rekeningen werden geconfronteerd van 1.700 tot 20.000 euro. Directeur Els Prins van de stichting bevestigde vrijdag een bericht hierover in De Telegraaf. Vooral als een kind in het ziekenhuis belandt, kunnen de rekeningen flink oplopen.

Verplicht aanmelden

Ouders zijn verplicht hun baby binnen vier maanden na de geboorte aan te melden bij een verzekeraar. Daarna is aanmelding ook nog mogelijk, maar niet met terugwerkende kracht.

Na bemoeienis van Stichting De Ombudsman hebben de meeste ouders de kosten alsnog vergoed gekregen. "De ene verzekeraar gaat hier soepeler mee om dan de andere", aldus Prins.

Wetswijziging

Er komt naar verwachting later dit jaar een wetswijziging, zodat bij aangifte van het kind bij de burgerlijke stand de verzekeraar wordt geïnformeerd. Het gaat om het wetsvoorstel Opsporing onverzekerden, waarover de Eerste Kamer nog moet beslissen.

 
De stichting vraagt verzekeraars zo lang zelf ouders te informeren, bijvoorbeeld als zij zien dat ouders rekeningen wegens zwangerschap declareren. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 juli 2010

Hier ligt een aardige kans voor de verzekaar om de service aan ouders te verhogen. Meestal is in hun systeem -door onkosten- al bekend dat er een baby op komst is. Men kan dan de klant erop attenderen hun kind op tijd te melden. En ook via de self-service kan het een functie zijn dat de klant ruim voor de geboorte aangeeft dat hij op tijd een aanmeldingsformulier krijgt. En zo zijn er nog meer dingen te bedenken.

HodgesNora35

4 januari 2012

One remembers that humen's life seems to be expensive, however we require cash for different things and not every person gets big sums money. Thence to receive fast <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> or just student loan should be a right solution.

Top