ACTUEEL

‘Massa-ontslag Twentse thuiszorg goed opgevangen’

Het massa-ontslag in de Twentse thuiszorg is goed opgevangen. De overname van het personeel is op correcte wijze verlopen en zowel cliënten als medewerkers zijn tevreden. Dat blijkt uit een onderzoek van de toezichtcommissie, weet TC Tubantia.

Aanbesteding huishoudelijke hulp

De toezichtcommissie bestaande uit wethouders Coes van Hellendoorn, Wallinga Enschede en Otten Hengelo |(inmiddels opgevolgd door Oude Alink) deed onderzoek naar de gang van zaken rondom de aanbesteding van huishoudelijke hulp in de regio. Er ontstond veel onrust over en bij de ontslagen bij Livio, Carint Reggeland en Zorgaccent Thuiszorg Noord West Twente, die de aanbesteding verloren.

Rust wedergekeerd

Volgens wethouder Jeroen Hatenboer staan de vakbonden en de toezichtcommissie op één lijn. “Na de gunning van de hulp bij het huishouden per 1 januari 2010 is het een paar maanden onrustig geweest op de Twentse arbeidsmarkt. Na deze periode is de rust wedergekeerd. Bij de Twentse Werkpleinen is geen toename van werklozen te zien. Er zijn voldoende vacatures in de thuiszorg bij de nieuwe zorgaanbieders”, aldus de toezichtcommissie.

Niet vlekkeloos

Dat de verhuizing van huishoudelijke hulpen naar andere zorgaanbieders niet  vlekkeloos is verlopen, erkent de commissie. Zo ontstonden er bij Thuiszorg Service Nederland (TSN) bijvoorbeeld betalingsachterstanden vanwege de toestroom van personeel. De commissie oordeelt volgens TC Tubantia dat deze problemen inmiddels zijn opgelost.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top