ACTUEEL

GGnet onthult namen overleden patiënten

GGnet, het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Het Groot Graffel, in Warnsveld heeft de namen van overleden psychiatrische patiënten die op de begraafplaats van de instelling liggen, bekend gemaakt. De patiënten zijn begin vorige eeuw tot eind jaren zestig anoniem begraven op het terrein. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Anoniem begraven

De begraafplaats werd begin 2009 ontdekt en is sindsdien opgeknapt. Destijds werden patiënten van wie de familie zelf geen graf kon of wilde betalen, anoniem begraven op het instellingsterrein. Nu hangt er bij de ingang van de begraafplaats een plaquette met de namen van alle overledenen. Het is niet mogelijk te achterhalen wie waar ligt, omdat de graven een keer omgenummerd zijn, weet het Nederlands Dagblad.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top