ACTUEEL

Toekomst orthodontisten onzeker na tariefsdaling

Een derde van de orthodontistenpraktijken in Nederland moet vrezen voor zijn voortbestaan als de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven van orthodontisten verder verlaagt. Zet de NZa de tariefsdaling door, dan valt de orthodontische zorg voor zo’n veertigduizend patiënten weg. Dat stelt de Vereniging van Orthodontisten (VvO) in de Volkskrant.

Tariefsdaling

De orthodontisten vrezen dat de NZa de tarieven vanaf 2011 met meer dan dertig procent dalen. De NZa maakt deze week de definitieve percentages bekend.

Problemen

Volgens de VvO raakt elf procent van de praktijken direct in de problemen bij een tariefskorting en op de lange termijn zelfs dertig procent. De helft van de drieduizend tandartsen die een vorm van orthodontische zorg aanbieden, stopt hiermee bij een dergelijke tariefdaling. Lees meer bij de Volkskrant.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

27 juli 2010

De krokodillentranen van de beroepsverenigingen worden steeds wranger in het huidige zorglandschap. Overschrijdingen door gaten in het systeem of systeemfouten (bv ondersteunende specialisten) in de cure leidden nooit tot reacties van beroepsverenigingen of voorstellen van correctie/ compensatie. De (oa hierdoor ontstane) correcties van het macro bugdet worden altijd op de hele sector afgewenteld.

Top