ACTUEEL

HWW Zorg stuurt verzorgster de laan uit

Een medewerkster van het Willem Dreeshuis in Den Haag is ontslagen, omdat ze een bejaarde bewoonster van het huis heeft mishandeld. Een woordvoerder van het Willem Dreeshuis, onderdeel van HWW Zorg, heeft dat maandag laten weten.

Non-actief

De medewerkster had de vrouw ondermeer urenlang op de grond laten liggen nadat ze uit bed was gevallen. De verzorgster is meteen op non-actief gezet na een uitspraak van de Landelijke Beroepscommissie Klachten (LBK).

Ontoelaatbaar

De dochter van de bejaarde vrouw had de zaak aangekaart bij de LBK. Bij de behandeling van de klacht waren geluidsopnamen te horen die de dochter stiekem in de kamer van haar moeder had gemaakt. Daarop was ook te horen dat de vrouw 's nachts urenlang op de grond lag. De LBK heeft de handelwijze van de verzorgster ontoelaatbaar genoemd. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top