ACTUEEL

Bob Smalhout vrijuit na fout OM

Professor Bob Smalhout wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege een fout. Per abuis heeft Smalhout een brief ontvangen waarin stond dat zijn zaak werd geseponeerd. Dat heeft een woordvoerster van het OM maandag gezegd. Het OM onderzoekt nog hoe de fout tot stand is gekomen.

Verboden wapenbezit

Smalhout is onder meer columnist van dagblad De Telegraaf. De gepensioneerde arts werd begin juni gearresteerd omdat hij in verband werd gebracht met de vondst van een grote hoeveelheid zware wapens in Reeuwijk en in zijn woning in de gemeente Zeist. Het onderzoek daarnaar was nog niet afgerond, maar door een interne fout bij het OM kreeg Smalhout het schrijven dat hij niet zou worden vervolgd.

Verzamelaar

Onder het wapentuig dat in Reeuwijk in beslag werd genomen zaten onder meer een kalasjnikov en een uzi. Bij Smalhout thuis werden een automatisch vuurwapen en drie handvuurwapens gevonden.
De medicus liet eerder in De Telegraaf weten dat hij een wapenverzamelaar is en lid van een schietvereniging. Hij heeft tientallen wapens van de achttiende eeuw tot heden. Een deel kreeg hij naar zijn zeggen cadeau van dankbare patiënten. Het gaat daarbij volgens hem om wapens uit de Tweede Wereldoorlog van oud-verzetsmensen.

Smalhout zei zich door de arrestatie “diep beledigd, bezoedeld en vernederd” te voelen. De professor werd op de dag van zijn aanhouding weer vrijgelaten wegens gezondheidsproblemen. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

28 juli 2010

Het is wellicht goed om de verdiensten van Bob Smalhout rond het doorbreken van taboes bij medische fouten nog eens te noemen. Er liggen voor hem wellicht vergelijkbare kansen bij het OM.

Top